https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/venkovni-vystava-fotografii-v-centru-plzne-upozornuje-na-zelene-projekty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Venkovní výstava fotografií v centru Plzně upozorňuje na zelené projekty

12.3.2022 00:58 | PLZEŇ (ČTK)
Venkovní výstava 20 velkoformátových fotografií Zelená je barva Plzně, která začala v centru Plzně, ukazuje příběhy lidí, staveb, dopravních systémů, využití odpadu a dalších projektů, které jsou šetrné k přírodě a životnímu prostředí. Lidé je mohou vidět do 31. března ve Smetanových sadech před Studijní a vědeckou knihovnou. ČTK to řekla mluvčí města Eva Kriegerová.
 

Zelená, jedna ze čtyř barev města, je pode ní rovněž barvou pro neformální, nepolitické a otevřené sdružení Zelené město spojující Plzeň, městský dopravní podnik, Čistou Plzeň, Plzeňskou teplárenskou, Vodárnu, Škodu Transportation, Prazdroj a kraj. "Spolu i každý zvlášť se snažíme minimalizovat dopady své činnosti na životní prostředí, aktivně podporujeme jeho ochranu a systematicky usilujeme o lepší životní podmínky nás všech. Výstava představuje zajímavé projekty, které tyto cíle naplňují," řekl primátor Pavel Šindelář (ODS).

Jde například o projekt zelené střechy v tramvajové vozovně Slovany, spalovnu, tedy zařízení pro energetické využití odpadů ZEVO v Chotíkově u Plzně, síť sběrných dvorů. Patří mezi ně i revitalizace parku za obchodním centrem Plaza, proměny okolí Hrádeckého potoka v Červeném Hrádku nebo městská péče o zeleň, jež obnáší práci ve 26 parcích s 352 hektary trávníků a téměř 9000 metry čtverečními záhonů. Na fotografiích jsou také dvě tisícilitrová akvária ve Vodárně Plzeň s okouny, ploticemi, líny, japonskými kapry a jesetery, které jsou jedním z indikátorů čistoty plzeňské pitné vody.

Každá fotografie má na panelu kromě základní informace také QR kód, který na mobilním telefonu ukáže konkrétní projekt na webu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist