https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/verejne-projednani-hokejove-haly-sazka-probehne-ve-ctvrtek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veřejné projednání hokejové haly Sazka proběhne ve čtvrtek

6.3.2002 09:55 | PRAHA (EkoList)
Ve čtvrtek 7. března 2002 proběhne od 16:00 v areálu ČKD Dukla veřejné projednání dokumentace hodnotící dopady na životní prostředí (EIA) plánovaného multifunkčního centra Zelený ostrov. Tento projekt počítá s rozsáhlými změnami nejen v areálu bývalé Lokomotivky ČKD, ale i v celém přilehlém okolí. Hlavní součást tohoto komplexu, víceúčelová sportovní hala, by měla být dokončena již v roce 2004, aby tu bylo možné uspořádat Mistrovství světa v ledním hokeji.
 

Následovat by mělo vybudování zábavního centra (hotel, multimediální scéna, výstavní plochy, kongresové centrum ...) a s určitým odstupem také centra komerčního. Vše by mělo být dokončeno zhruba do poloviny roku 2010.

Podle názorů investora, kterým je akciová společnost Sazka, i zpracovatele dokumentace EIA, firmy DHV, nebude stavba znamenat významné zhoršení životního prostředí v dané oblasti. Objevují se však i názory opačného charakteru, varující například před zvýšenou dopravní zátěží v oblasti nebo před problematikou hluku. Otevřená zůstává také otázka likvidace velkého množství kontaminované zeminy, kterou bude nutné z areálu vytěžit. Na všechny tyto, ale i další sporné otázky by mělo čtvrteční veřejné projednání odpovědět.


reklama

 
Vendula Maráková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist