https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/verejnost-se-muze-vyjadrit-k-rozpoctu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veřejnost se může vyjádřit k rozpočtu Plzně

28.11.2001 10:43 | PLZEŇ (ČIA)
K návrhu rozpočtu Plzně na příští rok se může od dnešního dne vyjadřovat veřejnost. Podle tiskové mluvčí plzeňského magistrátu Jitky Tykalové bude rozpočet vyvěšen na úředních deskách magistrátu a městských obvodů, k dispozici je i na internetových stránkách radnice. Občané k němu mohou podat své připomínky do čtrnácti dnů. Konečné slovo o podobě rozpočtu ve výši 4,26 miliardy korun budou mít zastupitelé 13. prosince.
 

Radní na svém zasedání v úterý 27. listopadu schválili konečnou verzi návrhu, ve kterém je více než miliarda korun vyčleněna na investice, zejména do plzeňské dopravy. Radní do návrhu na posledním zasedání započítali drobné změny jako například pětimilionovou investici na vybudování psího útulku. Rada také ubrala z kapitoly Nadace 700 let města Plzně a peníze dala Státní vědecké knihovně na provozování Britské rady.

Podle ekonomického náměstka plzeňského primátora Jiřího Bise není rozpočet zcela v pořádku. Bis se domnívá, že plánované příjmy jsou nadsazené zhruba o sto milionů korun. Výhrady mají i zastupitelé opoziční Čtyřkoalice, kteří se tvrdí, že návrh počítá s nedostatečnými výdaji na údržbu a opravy městského majetku.

Obyvatelé Plzně mohou své připomínky k rozpočtu magistrátu zaslat poštou anebo se svými návrhy vystoupit při zasedání zastupitelů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist