https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/veterinari-by-meli-byt-sdruzeni-pod-jednou-strechou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veterináři by měli být sdruženi pod jednou střechou

29.10.2001 19:19 | PRAHA (ČIA)
Komora veterinárních lékařů by měla sdružovat všechny veterinární lékaře včetně soukromých a včetně veterinářů z výzkumu a školství. Domnívá se to ústřední ředitel Státní veterinární správy ČR (SVS) Josef Holejšovský.
 

Holejšovský se zúčastnil v sobotu 27. října jubilejního 10. sněmu Komory veterinárních lékařů (KVL) a podle jeho názoru je pozitivní, že v poslední době mizí určitá vzájemná nedůvěra mezi soukromými a státními veterinárními lékaři. SVS podle něj přitom do budoucna počítá s možností nově legislativně upravit postup při vstupu veterinárních lékařů do profese tak, že se registrace soukromých veterinářů stane nezávislou na orgánech státní správy a bude spadat do kompetence KVL.

Snad jediným vážnějším problémem, který se týká "soužití" KVL a SVS, je podle mluvčího SVS Josefa Dubna problematika státních zakázek, což jsou ze zákona povinné veterinární úkony hrazené státem. "Účastníci sněmu uložili nově zvolenému šestnáctičlennému představenstvu, aby zahájilo s veterinární správou jednání o reálné a konkrétní podobě této zakázky," konstatoval Duben. K požadavku na zvýšení částky určené na tyto účely podle mluvčího SVS oficiálně požádá Ministerstvo zemědělství o navýšení. "Jinak není možné zodpovědně vyšší objem prostředků přislíbit," konstatoval Duben.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist