https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/veterinari-doporucuji-povolit-vakcinaci-v-zoo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veterináři doporučují povolit vakcinaci v ZOO

3.5.2001 15:01 | PRAHA (ČIA)
Vakcinace zvířat v zoologických zahradách v rámci prevence šíření slintavky a kulhavky by neměla mít vliv na statut země prosté výskytu SLAK. Pro ČIA to uvedl ústřední ředitel Státní veterinární správy ČR (SVS) Josef Holejšovský.
 

Tímto problémem by se mělo zabývat zasedání Mezinárodního úřadu pro nákazy (OIE) koncem letošního května. Stanovisko, které tam bude ČR hájit, je možnost vakcinace v ZOO a stejně tak možnost vakcinace zvířat, která patří do národních genových fondů.

"Slintavka a kulhavka se i díky přísným veterinárním opatřením při dovozech, na hranicích i v domácích chovech na naše území nedostala. Tato opatření budou do čtrnácti dnů, nedojde-li k nějaké nenadálé události, z velké většiny odvolána," konstatoval k dalšímu vývoji tiskový mluvčí SVS Josef Duben. Zároveň připomněl aktuální stav veterinárních vyšetření na nemoc šílených krav. Do konce minulého týdne bylo ve Státních veterinárních ústavech v Praze a Jihlavě vyšetřeno s negativním výsledkem 7 352 vzorků.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist