https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/veterinari-dostanou-penize-z-eu-cr-vsak-musi-financne-prispet
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veterináři dostanou peníze z EU, ČR však musí finančně přispět

21.8.2001 15:56 | PRAHA (ČIA)
Celkem dva miliony eur může získat Státní veterinární správa ČR (SVS) na realizaci projektu Phare k dobudování institucí veterinární kontroly. Jak ale dnes ČIA informoval tiskový mluvčí SVS Josef Duben, podmínkou získání těchto prostředků je finanční spoluúčast české strany. ČR by přitom měla projekt spolufinancovat částkou jednoho milionu eur. "Bylo by škoda přijít o dva miliony eur, kdyby ministerstvo financí jeden včas neuvolnilo," konstatoval Duben.
 

Dobudování institucí veterinární kontroly je přitom podle jeho slov nezbytnou podmínkou pro implementaci veterinární legislativy a uskutečňování veterinárního dozoru v souladu s legislativou Evropské unie. Unie podle Dubna totiž klade mimo jiné velký důraz na doškolování odborných pracovníků, v tomto případě pracovníků státního veterinárního dozoru.

"V současné době zpracovává SVS investiční záměr na vybudování školicího střediska v Brně. Dva miliony eur z Phare jsou určeny pro celou SVS na podporu vybavení informačními systémy, přístroji laboratorní diagnostiky a veškerá další technická zařízení, zejména do školicího centra v Brně. Z jednoho milionu eur, které má uhradit ČR, pak budou uhrazeny všechny stavební práce.

Školicí středisko bude obsahovat učebny, laboratoře a technické zázemí včetně ubytovacích kapacit. V současné době se pracuje na technické specifikaci, pro příští rok žádá SVS o 10 milionů korun a pro rok 2003 o zbylých 25 milionů, aby ke konci roku 2003 mohlo toto středisko začít fungovat," upřesnil Duben.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist