https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/veterinari-vnimaji-media-pozitivne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veterináři vnímají média pozitivně

23.5.2001 16:29 | PRAHA (ČIA)
Spolupráce veterinářů s médii s cílem prezentovat svou práci laické veřejnosti bude jedním z bodů programu 69. generálního zasedání Mezinárodního úřadu pro nákazy (Office international des épizooties), které se koná příští týden v Paříži. S příspěvkem na toto téma vystoupí na zasedání také ústřední ředitel SVS Josef Holejšovský. ČIA o tom dnes informoval tiskový mluvčí Státní veterinární správy ČR (SVS) Josef Duben.
 

Podle Dubna si SVS si uvědomuje velký vliv sdělovacích prostředků a oceňuje jejich práci a pomoc při zdolávání nebezpečných nákaz. V žádném případě se veterináři nepřipojují k některým kritikám médií, že by veřejnost dezinformovaly. Podle Holejšovského je "prvním předpokladem pro spolupráci s médii vytvoření vzájemné důvěry a její cílevědomé pěstování". "Novináři si musejí být jisti, že před nimi veterináři nic nezatajují, a že informace, které jim poskytují, jsou správné. Samozřejmě může dojít nějakým nedorozuměním, jsme si ale vědomi, že vše se dá uvést na pravou míru. Obě strany jsou si u nás, věřím, dobře vědomy, že jde o to, aby byla veřejnost dobře a správně informována, nepodléhala panice a brala vážně všechna naše opatření a případná varování," konstatoval Holejšovský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist