https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vetrne-elektrarny-loni-prinesly-jindrichovicim-zisk-955-tisic-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Větrné elektrárny loni přinesly Jindřichovicím zisk 955 tisíc Kč

24.1.2005 16:01 | PRAHA (ČIA)
Necelých 1,23 milionu kWh elektrické energie vyrobily v loňském roce dvě větné elektrárny ve vlastnictví obce Jindřichovice pod Smrkem. Při pevné výkupní ceně tři koruny za kWh dosáhly tržby 3,685 milionu korun. Celkové náklady včetně splátek úvěrů činily 2,73 milionu korun. Obec tak měla z provozu elektráren v loňském roce zisk 955 tisíc korun. Informoval o tom starosta Jindřichovic Petr Pávek.
 

Produkce elektřiny v loňském roce byla podle Pávka o zhruba 20 procent vyšší než ve stejných měsících roku 2003. Jindřichovice pod Smrkem vlastní a provozují dvě větrné elektrárny značky Enercon, každá z nich má výkon 600 kW. O jejich výstavbě rozhodla obec v roce 2000. Větrné zdroje byly uvedeny do provozu v květnu 2003.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist