https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vetsina-obyvatel-stramberka-je-pro-vystavbu-cementarny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Většina obyvatel Štramberka je pro výstavbu cementárny

5.6.2001 13:41 | ŠTRAMBERK (ČIA)
Kolem stovky obyvatel Štramberku na Novojičínsku se vyjádřilo k dokumentaci, která posuzuje vliv budoucí cementárny na životní prostředí ve městě. Jak ČIA sdělil vedoucí odboru životního prostředí štramberské radnice Karel Hrček, poslední příležitost k nahlédnutí měli lidé v pondělí 4. června. "Z diskuse s nimi vyplynulo, že větší polovina obyvatel je za určitých podmínek pro výstavbu nové cementárny, asi čtyřicet procent je ze zásady proti," upřesnil Hrček. Podle Hrčka se místní lidé nejvíce obávají hluku a prašnosti.
 

Projekt výstavby nové cementárny připravila rakouská společnost Lasselsberger, která má zájem pronajímat pozemky společnosti Kotouč Štramberk. Do obnovy výroby cementu hodlají Rakušané investovat okolo dvou miliard korun. V nové cementárně, která by měla zahájit činnost v roce 2003, zaměstnají 150 pracovníků. Zastupitelé Štramberku se k projektu vyjádří podle Hrčka na mimořádném jednání 14. června.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist