https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vetsina-obyvatel-usti-nad-labem-podporuje-vystavbu-dalnice-d-8
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Většina obyvatel Ústí nad Labem podporuje výstavbu dálnice D 8

18.8.2001 12:02 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Výstavbu mezinárodní dálnice D 8 z Prahy do Drážďan s dálničním přivaděčem do Trmic podporuje bezmála 70 procent obyvatel krajského města Ústí nad Labem. Vyplývá to z průzkumu, který provedla společnost Gallup Organization Česká republika ve spolupráci s Grantovou agenturou ČR a Sociologickým ústavem Akademie věd.
 

Náměstek ústeckého primátora Tomáš Jelínek ČIA řekl, že v rámci průzkumu bylo osloveno celkem 548 respondentů starších 18 let s trvalým bydlištěm v Ústí nad Labem. Výstavbu dálnice jednoznačně podporuje 33 procent Ústečanů, spíše pro je pak 36 procent. Dálnici jasně nepodporuje šest procent respondentů a spíše proti je 15 procent. Podle Jelínka očekává většina dotázaných, že dálnice významně usnadní další ekonomický a sociální rozvoj Ústí nad Labem a že do regionu přijdou investoři, kteří nabídnout nové pracovní příležitosti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist