https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vichrice-zpusobily-cd-skody-ve-vysi-61-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vichřice způsobily ČD škody ve výši 6,1 milionu korun

7.8.2001 17:36 | PRAHA (ČIA)
Celkem 6,1 milionu korun činily škody způsobené Českým drahám (ČD) silnými vichřicemi provázené bouřkami a krupobitím o prvním srpnovém víkendu. Největší škodu zaznamenaly ČD na majetku Správ dopravní cesty (SDC), které dosáhly výše téměř šest milionů korun. ČIA to dnes sdělil Pavel Tesař z tiskového oddělení Generálního ředitelství ČD.
 

Ničivý živel řádil také v hlavním městě a jeho okolí, kde byla částka škod vyčíslena na tři miliony korun. Na majetku SDC České Budějovice zanechala bouře škody ve výši 2,15 milionu korun. V Přerově pak škody činily 550 tisíc korun a v Brně už jen 108,5 tisíc korun. Depa kolejových vozidel ČD nahlásily dva případy poškození vagonů s celkovou škodou 130 tisíc korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist