https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vikendova-kalamita-prinesla-jme-skody-za-35-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Víkendová kalamita přinesla JME škody za 3,5 milionu korun

6.8.2001 15:56 | BRNO (ČIA)
Předběžně na 3,5 milionu korun odhadla Jihomoravská energetika (JME) rozsah škod na vysoko (VN) i nízkonapěťových (NN) rozvodných zařízeních elektrické energie způsobených větrnými bouřemi o uplynulém víkendu. Na vedeních velmi vysokého napětí (VVN) odstraňovali energetici pět poruch. ČIA o tom dnes informoval mluvčí JME Aleš Řiháček s tím, že všechny škody ještě nebylo možné vyčíslit.
 

Největší škody, přibližně za 2,5 milionu korun, způsobil podle Řiháčka silný boční vítr na asi dvoukilometrovém úseku VVN 110 kV mezi Bučovicemi a Vyškovem, kde bylo poškozeno sedm podpěrných bodů. K nejdelšímu přerušení dodávek elektrické energie došlo na Kroměřížsku, kde byly dodávky obnoveny zhruba po 26 hodinách v neděli 5. srpna večer.

V Brně, Hodoníně, Novém Městě na Moravě, v Otrokovicích, Prostějově, Třebíči a Znojmě zaznamenali energetici od pátku do neděle celkem 79 poruch na vedení vysokého napětí a 349 na rozvodech nízkého napětí. Nejvíce jich bylo v oblasti Otrokovic na Zlínsku, kde energetici odstraňovali 23 poruch na vedení vysokého napětí a 111 poškození vedení nízkého napětí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist