https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vikendova-sleva-umoznuje-vyhodnou-cestu-vlakem-na-vanocni-trhy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Víkendová sleva umožňuje výhodnou cestu vlakem na vánoční trhy

30.11.2001 08:50 | PRAHA (ČIA)
Již několik let vždy v sobotu nebo v neděli nabízejí České dráhy a německé železnice DB AG možnost cestovat velmi výhodně vlakem po příhraničních oblastech sousedního státu. Tato atraktivní nabídka si získala oblibu u cestujících na obou stranách hranice, kteří ji mohou využívat nejen k výletům, ale v čase adventním také k návštěvě vánočních trhů a poznání charakteristické předvánoční atmosféry u našich německých sousedů. ČIA to potvrdil Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

Společná nabídka obou železničních společností se na německém území týká příhraničních oblastí po celé délce česko-německého hranice. Toto území je ohraničeno železničními tratěmi, jež spojují města Zittau (Žitava), Görlitz (Zhořelec), Bautzen (Budyšín), Dresden (Drážďany), Chemnitz (Saská Kamenice), Zwickau (Cvikov), Plauen (Plavno), Bayreuth, Weiden, Schwandorf, Regensburg (Řezno) a Passau (Pasov). Do systému jsou zapojeni i další železniční přepravci působící ve vymezeném území (na české straně společnost Viamont, na německé například DB Regio, Vogtlandbahn či Regentalbahn).

Víkendová příhraniční sleva (též nazývaná jako Jízdenka přátelství) platí vždy v sobotu nebo v neděli, nikoli ve svátek, pokud nepřipadá na některý z těchto dvou dnů. Jízdenku je možno zakoupit až v den jízdy v pokladně vybavené počítačovým programem pro výdej jízdenek (terminál AVOS a ARES), uznávány jsou rovněž jízdní doklady vydané průvodčím ve vlaku z přenosné osobní pokladny (POP). Platnost jízdenek končí ve 3 hodiny následujícího dne, do kdy je nutno vrátit se zpět do České republiky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist