https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vimperk-mozna-prijde-o-cast-statni-dotace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vimperk možná přijde o část státní dotace

24.9.2001 17:49 | VIMPERK (ČIA)
Posledních deset procent z dotace 34 milionů korun na dostavbu čističky odpadních vod a kanalizačního sběrače odmítá stát vyplatit městu Vimperk. Důvodem jsou nedodržené podmínky smlouvy. "Upravili jsme v projektové dokumentaci trasu sběrače a změnili materiál, čímž jsme ušetřili osm milionů korun," uvedl starosta Miroslav Kvasnička.
 

Za ušetřenou částku město postavilo navíc další tři kilometry sběrače. Tím se ale odchýlilo od podmínek smlouvy se Státním fondem životního prostředí a ztratilo nárok na posledních deset procent z dotace, které se vyplácí až po závěrečném schválení stavby. "Zažádali jsme o dodatečné uznání změn. Nyní jsou dvě možnosti. Fond nám buď strhne za nedodržení původního rozsahu prací 2,6 milionu korun a my dostaneme pouze 800 tisíc korun, anebo budou změny uznány a dostaneme původní částku 3,4 milionu korun," prohlásil starosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist