https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vimperk-rozsiri-delku-tras-na-sumave-kam-bude-jezdit-cyklobus
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vimperk rozšíří délku tras na Šumavě, kam bude jezdit cyklobus

30.5.2021 00:52 | VIMPERK (ČTK)
Vimperk chce větším záběrem autobusu vyjít vstříc amatérským i profesionálním sportovcům.
Vimperk chce větším záběrem autobusu vyjít vstříc amatérským i profesionálním sportovcům.
Licence | Volné dílo (public domain)
Vimperk rozšíří délku tras na Šumavě, po kterých bude jeho cyklobus vozit turisty i místní. Nebude už pokrývat pouze úsek na Kvildu a Borová Lada, ale zajíždět bude i na Strážný. Jezdit bude od 1. července do 31. srpna. Nově budou vozy s cyklovleky fungovat i o víkendech, sdělila Lenka Pechoušková z vimperského odboru školství, kultury a cestovního ruchu.
 

Projekt Šumavou na kole řídí a platí město. Náklady jsou kolem 530 000 korun, téměř pětinou přispěje městys Strážný, z kraje je dotace téměř 140 000 Kč. "Cyklobus by měl na Kvildě navazovat na zelené linky plzeňského Povedu a českobudějovického Jikordu. Měla by v něm platit i zvýhodněná jihočeský jízdenka od Jikordu. Kapacita cyklobusu je 20 lidí," uvedla Pechoušková.

Vimperk chce větším záběrem autobusu vyjít vstříc amatérským i profesionálním sportovcům. To ocenila Nadace jihočeské cyklostezky a vybrala Vimperk jako pilotní město pro projekt cyklistické sezony, jehož cílem je vyměnit původní cykloturistické, takzvané pásové značení od Klubu českých turistů. Na většině území kraje ho nahradily nové značky, takzvané žluté. "Na území CHKO a Národního parku Šumava však tento relikt zůstal, funkčně se přežil a je potřeba jej s ostatním územím jižních Čech sjednotit," uvedl Jan Vlášek z Nadace jihočeské cyklostezky.

Vimperk plánuje i sportovní akci Hurá na kola, 26. června ve sportovně rekreačním areálu Vodník. Cílí na rodiny s dětmi i jednotlivce. Vyšle je na nově značené cyklotrasy mezi Vimperkem, Zadovem a Novými Hutěmi. "Před startem turistické sezony se jedná o další důležitý moment, který zvyšuje prestiž města. Na začátku června se po více než ročních opravách, které stály více než 300 milionů korun, otevře zdejší renesanční zámek. Město navíc chystá řadu dalších atrakcí, jako otevření městské zvonice nebo nové vycházkové trasy," uvedla Pechoušková.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist