https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vitkovice-dokoncily-vyrobu-mostu-pro-dalnici-d-47
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vítkovice dokončily výrobu mostu pro dálnici D 47

22.12.2002 11:41 | OSTRAVA (ČIA)
Výrobu dvouproudového mostu o celkové délce 405 metrů a hmotnosti 4,3 tisíce tun pro dálnici D 47 dokončila v uplynulém týdnu společnost Vítkovice. Veškeré parametry zakázky v hodnotě 230 milionů korun byly splněny ještě před termínem stanoveným zadavatelem ODS Dopravní stavby Ostrava. Pro ČIA to uvedla tisková mluvčí firmy Lenka Hatlapatková.
 

"Smlouvu na dodávku gigantické konstrukce, která spojí břehy řeky Odry mezi obcemi Lhotka a Přívoz, obě strany podepsaly v květnu 2001," informovala Hatlapatková. Jak dále řekla, k Odře budou všechny díly mostu přemístěny do 27. ledna 2003. Nosná konstrukce je opatřena speciální povrchovou úpravou Atmofix. Ta na povrchu konstrukce vytváří rovnoměrnou hutnou a kompaktní vrstvu rzi, která významně zpomaluje růst koroze a prodlužuje životnost výrobku.

Výrobu mostní konstrukce Vítkovice rozdělily do dvou etap. První fáze skončila v květnu 2002, kdy byla k montáži dodána levá část mostu s 39 díly o celkové hmotnosti 2091 tun. Výrobu pravé části mostu zahájily koncem letošního května. Celá mostní stavba bude upevněna na dvou opěrách a čtyřech pilířích.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist