https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlacek-ze-zlinske-zoo-po-nehode-nezmizi-ridici-byli-na-skoleni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláček ze zlínské zoo po nehodě nezmizí, řidiči byli na školení

9.8.2016 12:37 | ZLÍN (ČTK)
Vláček ze zlínské zoologické zahrady po nedělní nehodě se šesti zraněnými nezmizí. Vedení zoo požádalo jeho provozovatele o opětovné proškolení všech řidičů o bezpečnosti provozu. "Náš požadavek neprodleně splnil, provoz vláčku v areálu zlínské zoo tak zůstává zachován," řekla ČTK mluvčí zoo Romana Bujáčková.
 

Při nehodě byli zraněni tři dospělí a tři děti ve věku od jednoho roku do sedmi let. Zoo podle Bujáčkové kontaktovala návštěvníky, kteří byli po nehodě ošetřeni v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. "Dle dostupných informací byli kromě jedné osoby všichni v neděli propuštěni do domácího doléčení. V pondělí ráno byla propuštěna i tato osoba. Zoo jim nabídla veškerou součinnost při řešení události," uvedla Bujáčková.

Podle zdravotnické záchranné služby nebyl nikdo ze čtyř zraněných, které zdravotníci ošetřovali, v ohrožení života. Měli zejména zhmožděniny a odřeniny, nejhorší utrpěl tříletý chlapec.

Podle mluvčí jde po mnohaletém provozu vláčku v areálu zoologické zahrady o první nehodu. "Celou záležitost s provozovatelem vláčku znovu projednáme po ukončení vyšetřování a doručení oficiální zprávy Policie ČR. Společně se budeme snažit zajistit možná nová opatření, abychom co nejvíce zamezili vzniku obdobné události," dodala Bujáčková.

Policie vyšetřuje nehodu vláčku jako přestupek. Není však vyloučeno, že po zjištění bližších okolností bude případ překvalifikován na trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové se nehoda stala zřejmě vlivem vysoké rychlosti při průjezdu levotočivou zatáčkou kolem výběhu paviánů. Na bok se převrátil druhý ze čtyř vozů, který narazil do procházejících návštěvníků. Dechová zkouška neprokázala, že by řidič před jízdou pil alkohol.

Zlínská zoo je po pražské druhou nejnavštěvovanější v Česku. Loni zažila rekordní rok, když poprvé v téměř sedmdesátileté historii zoo byla překonána návštěvnost 600.000 lidí. Rostoucí zájem o zoo pokračuje i letos. Za prvních sedm měsíců roku zoo přivítala více než 400.000 návštěvníků. Mírně tak překonala návštěvnost za stejné období v roce 2015.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist