https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-bude-jednat-o-prvni-verzi-rozpoctu-na-rok-2002
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda bude jednat o první verzi rozpočtu na rok 2002

1.7.2001 12:27 | PRAHA (ČIA)
První verze návrhu státního rozpočtu na rok 2002, kterou předkládá ministr financí Jiří Rusnok a vládní novela zákona o bankách, vypracovaná ministerstvem financí ve spolupráci s Českou národní bankou, by měly být hlavními body programu nadcházejícího zasedání české vlády. To se vzhledem k tomu, že probíhá schůze Poslanecké sněmovny, uskuteční již v pondělí 2. července na Úřadu vlády v Praze.
 

Podle předběžného programu zasedání by ministři měli jednat rovněž o technických požadavcích na diagnostické zdravotnické prostředky in vitro, o spouštěcích úrovních objemu dovozů pro jednotlivé zemědělské výrobky a skupiny zemědělských výrobků pro kalendářní rok 2001 a o uvolnění 3,6 miliardy korun z Fondu národního majetku pro Státní fond dopravní infrastruktury.

Na programu jednání vlády je dále poslanecký návrh novely zákona o ochraně hospodářské soutěže, Zpráva o situaci v oblasti migrace na území České republiky za rok 2000 a návrh na sjednání Dohody mezi vládou České republiky a vládou Slovenské republiky o vzájemné výpomoci zemědělských subjektů zemědělskou technikou.

Dalšími body jednání vlády by měly být výkon práv akcionáře v akciové společnosti Operátor trhu s elektřinou, informace o postupné odstraňování zadluženosti zdravotnických organizací zřizovaných státem a informace o plnění navržených opatření k řešení reorganizace dopravního systému v regionu severních Čech s cílem přenést významnou část kamionového provozu z dálnice D8 do jiných dopravních systémů. Vláda by se měla rovněž vrátit k návrhu rozpočtu summitu NATO, který se uskuteční v roce 2002 v Praze.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist