https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-bude-ve-stredu-na-mimoradne-schuzi-jednat-o-temelinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda bude ve středu na mimořádné schůzi jednat o Temelínu

27.11.2001 16:32 | PRAHA (ČIA)
Členové vládního kabinetu premiéra Miloše Zemana se ve středu 28. listopadu ráno sejdou k mimořádnému zasedání, jehož jediným tématem by měla být příprava na jednání s Rakouskem o dalším osudu Jaderné elektrárny Temelín. ČIA to oznámil Luboš Šikula z tiskového odboru Úřadu vlády.
 

Materiál, o kterém budou ministři ve středu jednat, by měl být závěrečným materiálem procesu zahájeného při jednáních v Melku, jehož cílem je najít vzájemný kompromis při zajištění bezpečné činnosti jaderné elektrárny Temelín. Jak dnes informoval denní tisk, je Zemanova vláda připravena jednat o některých úpravách temelínské elektrárny podle rakouských bezpečnostních předpisů výměnou za to, že Rakousko v nejbližší době podpoří uzavření kapitoly Energetika při jednáních ČR s orgány Evropské unie.

V jaderné elektrárně skončila tento týden kontrola Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE), která konstatovala, že je elektrárna z hlediska bezpečnosti na světové úrovni a že několik nedořešených drobných technických problémů nijak nebrání jejímu bezpečnému provozu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist