https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-chce-obnovit-poskozenou-dopravni-infrastrukturu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda chce obnovit poškozenou dopravní infrastrukturu

5.2.2003 20:01 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Do tří let mají být opraveny všechny povodňové škody na dopravní infrastruktuře v České republice. Po dnešním jednání vlády v Českých Budějovicích to uvedl ministr dopravy Milan Šimonovský.
 

Dodal, že Jihočeský kraj sice neuspěl s žádostí o 300 milionů na odstranění povodňových škod v dopravní infrastruktuře, ale státní rozpočet a rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury počítá letos s minimální částkou 483 milionů korun na odstranění povodňových škod. "Na financování dopravní infrastruktury v tomto kraji půjde letos 1,5 miliardy korun. V tom jsou požadavky Jihočeského kraje minimálně obsaženy," uvedl ministr dopravy. "Naše úsilí je soustředěno na to abychom všechny projekty v současné době přesně specifikovali a určili časový průběh oprav. Potom může hospodářský výbor Poslanecké sněmovny rozhodnout o doplnění rozpočtu státního fondu tak, aby se práce mohly rozběhnout," dodal.

Podle hejtmana Jana Zahradníka bude Jihočeský kraj projektově připraven. "Kdyby o některých tocích peněz bylo rozhodnuto, my jsme připraveni reagovat a stavby zahájit," prohlásil hejtman. Na majetku v působnosti ministerstva dopravy a spojů vznikly v Jihočeském kraji při loňských záplavách škody 2,28 miliardy korun, z toho je asi půl miliardy korun škoda na drahách. Na silnicích druhé a třetí třídy, které jsou v majetku kraje, jsou škody téměř jedna miliarda. Z nich je 885 milionů korun nutných na obnovu 34 zničených mostů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist