https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-chce-projednat-smlouvu-o-vystavbe-d-47-jeste-letos
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda chce projednat smlouvu o výstavbě D 47 ještě letos

1.6.2001 17:18 | OSTRAVA (ČIA)
Návrh smlouvy na výstavbu dálnice D 47 na severní Moravě a ve Slezsku chce mít vláda k dispozici nejpozději do konce roku. ČIA o tom dnes informoval Jaromír Kuča z krajského výkonného výboru ČSSD v Ostravě. Kuča rovněž potvrdil, že kvůli výstavbě D 47 vznikl řídící výbor ze zástupců ministerstev, Moravskoslezského a Olomouckého kraje i soukromého izraelského investora.
 

Výstavbu šedesátikilometrového úseku dálnice D 47 z Lipníku nad Bečvou přes Ostravu na polskou hranici vláda bez výběrového řízení zadala izraelské společnosti Housing&Construction. Tato společnost dálnici dokončí za čtyři až pět let a bude ji zároveň financovat. Premiér Miloš Zeman při nedávné návštěvě Ostravy zdůvodnil, že by to celou záležitost mohlo zdržet i o několik let, což by mělo za následek zachování vysoké míry nezaměstnanosti v regionu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist