https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-neuspela-s-evropskou-novelou-zakona-o-zadavani-verejnych-zakazek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda neuspěla s evropskou novelou zákona o zadávání veřejných zakázek

24.5.2001 16:23 | PRAHA (ČIA)
Sloučit český zákon o zadávání veřejných zakázek s právem Evropského společenství si klade za cíl vláda a proto ho dnes sněmovně v prvním čtení předložila prostřednictvím ministra pro místní rozvoj Petra Lachnita (ČSSD). Lachnit však bude muset návrh dopracovat. Rozhodlo o tom 105 poslanců a poslankyň, "proti" navrácení se postavilo 53 zákonodárců.
 

Vládní novela sjednocovala jak obsah zadávací dokumentace, tak postup při zadávání zakázek a další procedury s tím spojené. Ministr Lachnit věří, že vládní novela by v případě přijetí vedla ke zkvalitnění zadávání veřejných zakázek v České republice a napomohla by transparentnosti nakládání s veřejnými prostředky.

Zpravodaj pro první čtení, poslanec Jaroslav Plachý (ODS), však sněmovnu varoval před tím, že zákon dává příliš velké pravomoci ministerstvu pro místní rozvoj a de facto tak vzniká na ministerstvu "detašované pracoviště" Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Komunistický poslanec Karel Vymětal označil zákon za "špatný, nelogický, nesrozumitelný a nečeský" a napadl vládu za servilitu vůči Evropské unii.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist