https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-podle-ocekavani-ziskala-duveru-snemovny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda podle očekávání získala důvěru sněmovny

7.8.2002 19:29 | PRAHA (EkoList)
Zcela podle očekávání skončilo dnes v devatenáct hodin hlasování o vyslovení důvěry nové české vládě. Špidlův kabinet získal 101 hlasů poslanců koaličních stran, proti bylo 98 poslanců ODS a KSČM. Jeden z komunistů se hlasování pro nemoc nezúčastnil.
 

Samotnému hlasování, které probíhalo aklamací (každý poslanec musel jmenovitě říci, zda je pro nebo proti vyslovení důvěry) a trvalo pouhých patnáct minut, předcházela desetihodinová debata. U řečnického pultu se vystřídaly čtyři desítky poslanců, zejména z opozičních ODS a KSČM. Premiéru Špidlovi ovšem rozsáhlá debata nevadila. "Přesvědčila mě o tom, že poslanecká sněmovna nebere diskusi na lehkou váhu," řekl Špidla České televizi.

Výhrady opozičních poslanců se týkaly zejména údajné nevěrohodnosti slibů, které obsahuje vládní programové prohlášení. "Já jsem vládní program označil za virtuální mikulášskou nadílku," nechal se slyšet komunista Miloslav Ransdorf. Podle šéfa ODS Václava Klause zase program vlády nemůže vést Českou republiku k prosperitě. "Je to cesta k trvale udržitelné chudobě," prohlásil Klaus. Poslanec jeho strany Vlastimil Tlustý kritizoval rozpočtové záměry nové vlády s tím, že se "vláda sociální demokracie, lidovců a unionistů pouští do rozpočtového šílenství".

Vláda Vladimíra Špidly slibuje ve své environmentální politice vyhlášení tří nových CHKO, nezmenšování národních parků, podporu ekologického zemědělství, podporu veřejné dopravy či zahájení ekologické daňové reformy.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist