https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-poskytne-penize-na-prumyslovou-zonu-v-trebici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda poskytne peníze na průmyslovou zónu v Třebíči

12.6.2002 20:24 | JIHLAVA (ČIA)
Celkem 45 bodů dnes bylo na programu schůze vlády, která se uskutečnila dnes v sídle Krajského úřadu kraje Vysočina. Jak ČIA potvrdil předseda vlády Miloš Zeman, prvním bodem jednání byla hospodářská a sociální situace kraje Vysočina.
 

K jejímu projednávání byl přizván hejtman kraje Vysočina František Dohnal, který vládu informoval o vývoji kraje. "Pan Dohnal je jediným hejtmanem, který nám oznámil, že od vlády nic nechce. Vláda přesto schválila usnesení, které mimo jiné znamená poskytnutí 17 milionů korun na vybudování průmyslové zóny v Třebíči," řekl Zeman. Jak dále uvedl, ministr dopravy a spojů Jaromír Schling se zároveň zavázal k úpravě silnice spojující Třebíč s dálnicí, konkrétně s Velkým Meziříčím.

Dalších osm milionů korun bude směřovat do Dětského domova v Nové Vsi u Chotěboře. Jak ČIA řekl ministr obrany Jaroslav Tvrdík, domov má problémy s aplikací nově přijatého zákona, který jednoznačně požaduje snížení počtu nemladších obyvatel jedné buňky z 15 na osm. To si vyžádá finanční náklady v souvislosti s přestavbou budovy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist