https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-prijala-strategii-obnovy-uzemi-postizeneho-povodnemi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda přijala strategii obnovy území postiženého povodněmi

8.1.2003 18:10 | PRAHA (ČIA)
Zlepšení fungování státu při rozsáhlých povodních a jiných přírodních katastrofách je mimo jiné cílem návrhu souhrnné strategie obnovy území poškozeného loňskými povodněmi, který dnes přijala vláda. Podle ministra pro místní rozvoj Pavla Němce (US-DEU) jde například o zjednodušení systému financování v době mimořádných pohrom a katastrof, aby se do postižených území dostaly finanční prostředky co nejdříve.
 

Jak dále ministr po jednání vlády uvedl, tento materiál navazuje na několik dílčích strategií, které se vzhledem k rozsahu loňských povodní udělaly nejprve v rámci jednotlivých postižených krajů. "Vzhledem k tomu, že se jednalo o rozsáhlé území, rozhodla se vláda nejprve schválit dílčí strategie pro jednotlivé kraje a nyní schválila souhrnnou strategii," upozornil Němec. V této strategii se například ukládá jednotlivým resortům, jakým způsobem mají přistupovat ke státní pomoci při obnově území.

Podle Němce jsou prioritami při řešení následků povodní zejména obnova infrastruktury, obnova bydlení a v neposlední řadě rovněž obnova dalších funkcí státu či obnova průmyslové a obchodní činnosti. Pro tyto účely již vláda vyčlenila více než deset miliard korun. Celkové škody, které napáchala velká voda v létě 2002, se podle posledních odhadů vyšplhají až na 70 miliard korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist