https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-projedna-zmenu-hranic-kraju-a-zakon-o-antarktide
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda projedná změnu hranic krajů a zákon o Antarktidě

21.10.2001 12:35 | PRAHA (ČIA)
Vláda premiéra Miloše Zemana by se v pondělí 22. října měla mimo jiné zabývat návrhem zákona o veřejné stráži, který vypracovala společně ministerstva zemědělství a životního prostředí, a návrhem na změnu vymezení hranic krajů, předkládaným ministrem vnitra Stanislavem Grossem. Vyplývá to z předběžného programu jednání vlády. Ministr financí Jiří Rusnok předloží k posouzení návrh novely zákona o obecně prospěšných společnostech, ministr obrany Jaroslav Tvrdík věcný záměr branného zákona a ministr životního prostředí Miloš Kužvart se bude snažit prosadit návrh věcného záměru zákona o Antarktidě.
 

Vláda má na programu také několik poslaneckých legislativních iniciativ. Poslanci Miloslav Vlček, Pavel Šafařík, Ivan Pilip a další chtějí novelu zákona o spořitelních a úvěrových družstvech, poslanci Bohuslav Sobotka, Miloslav Vlček, Svatomír Recman a další navrhují zákon o státním dluhopisovém programu k získání finančních prostředků na poskytnutí návratné finanční výpomoci ze státního rozpočtu ke krytí výplaty náhrad ze Zajišťovacího fondu družstevních záložen.

Místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr vypracoval spolu se svým vládním kolegou Kužvartem Národní program hospodárného nakládání s energií a využívání jejích obnovitelných a druhotných zdrojů, vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Vladimír Špidla zase předkládá vyhodnocení roční účinnosti Komplexního projektu doprovodného sociálního programu pro uskutečňování restrukturalizace českého ocelářského průmyslu.

Ministr dopravy a spojů Jaromír Schling bude chtít po vládě peníze na obnovu vozidel Českých drah v rámci materiálu Program minimální obnovy parku vozidel Českých drah, s. o. v roce 2002 pro zajištění dopravní obslužnosti, ministr zemědělství Jan Fencl chce změnit a doplnit usnesení vlády ze dne 9. dubna 2001 o aktualizovaném vyčíslení nákladů přijatých mimořádných veterinárních opatření k ochraně území České republiky před zavlečením a šířením slintavky a kulhavky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist