https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-schvalila-dotace-do-zemedelstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda schválila dotace do zemědělství

15.10.2001 18:32 | PRAHA (ČIA)
Podpůrné programy zemědělství pro rok 2002, poskytované podle § 2 zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, čili přímé dotační tituly, dnes na svém jednání schválila na návrh ministerstva zemědělství vláda. ČIA to potvrdil tiskový mluvčí ministerstva Pavel Kovář.
 

Prostřednictvím přímých dotací by tak měli zemědělci dostat v příštím roce 1,696 miliardy korun, další 2,8 miliardy korun je vyčleněno na takzvané mimoprodukční funkce zemědělství, které svým nařízením stanovuje vláda, a Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond by měl napřesrok získat dotace ze státního rozpočtu ve výši 1,4 miliardy korun. Přímé dotační tituly se však ještě mohou změnit - jejich konečnou strukturu určí až Parlament, neboť rozdělení těchto dotačních prostředků podléhá souhlasu Poslanecké sněmovny.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist