https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-schvalila-prostredky-na-vystavbu-dalnicniho-obchvatu-plzne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda schválila prostředky na výstavbu dálničního obchvatu Plzně

20.10.2001 16:45 | PLZEŇ (ČIA)
Částku 125 milionů korun hodlá ještě letos na stavbě dálničního obchvatu města Plzně proinvestovat Ředitelství silnic a dálnic Praha. To dnes požádalo o vydání stavebního povolení pro dvacet částí osmikilometrového úseku první etapy stavby obchvatu mezi Útušicemi a Sulkovem. Pokud se nikdo z účastníků řízení do šedesáti dnů neodvolá, je investor připraven zahájit výstavbu. Informoval o tom dnes primátor Plzně Jiří Šneberger.
 

"Vláda už i na příští rok schválila pro výstavbu obchvatu 1,1 miliardy a na následující rok 2,5 miliardy korun. Vybráni jsou čtyři dodavatelé. Celkově dosahuje rozpočet na vybudování celého obchvatu částky 8,7 miliardy, což je asi o dvacet pět procent více, než rozpočet předchozí," uvedl náměstek plzeňského primátora Petr Otásek.

Výstavba druhé části úseku Ejpovice-Černice by mohla začít v prvním čtvrtletí roku 2001. Obě části by po dokončení měla provizorně spojit takzvaná "vojenská silnice" do té doby, než se podaří vyřešit problémy se získáváním pozemků na problematické trase, kterou nákupem pozemků blokují zejména ekologičtí aktivisté. Celkově je ovšem výstavba obchvatu podmíněna rozhodnutím Vrchního soudu. Ten má ještě letos rozhodnout o žalobě aktivistů na protiprávnost poslední varianty obchvatu označované SUK 2. Pokud by soud žalobě vyhověl, zahájení výstavby by se znovu zdrželo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist