https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-schvalila-ridici-vybor-pro-stavbu-dalnice-d47
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda schválila Řídící výbor pro stavbu dálnice D47

7.4.2003 18:14 | PRAHA (ČIA)
Ministr dopravy Milan Šimonovský (KDU-ČSL) bude předsedou vládního Řídícího výboru pro stavbu dálnice D47 mezi Lipníkem nad Bečvou a Ostravou a jeho úkolem bude především dohlížet na dodržování termínů i finančních rozpočtů. Rozhodla o tom dnes vláda premiéra Vladimíra Špidly. ČIA to po jednání vlády potvrdila mluvčí kabinetu Anna Stárková.
 

Podle informací ČIA by členy výboru měli být dále ministři financí a pro místní rozvoj Bohuslav Sobotka (ČSSD) a Pavel Němec (US-DEU), náměstek ministra průmyslu a obchodu Václav Petříček, hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský (ODS), ostravský primátor Aleš Zedník (ČSSD), náměstek ministra dopravy Jiří Kubínek, místostarosta Frýdku-Místku Petr Rafaj a vládní zmocněnec pro Moravskoslezský kraj Vítězslav Zamarský.

Prvním úkolem výboru bude vytvořit skupinu, která ponese zodpovědnost za přípravu projektu a jeho následnou realizaci. V té by měl být například ředitel Státního fondu rozvoje dopravní infrastruktury Pavel Švagr či generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Petr Laušman.

Vláda přesně před týdnem vypověděla smlouvu s Housing & Construction, která měla výstavbu dálnice původně realizovat. "Bude to rychlejší o jeden rok a levnější o jednu třetinu," uvedl tehdy ministr dopravy Milan Šimonovský. Podle jeho slov by měla celá dálnice stát asi 80 až 85 miliard korun ve stálých cenách, tedy bez vlivu možného růstu cen stavebních prací. Housing & Construction přitom uváděla cenu 125 miliard.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist