https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-schvalila-vyssi-podporu-mimoprodukcnich-funkci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda schválila vyšší podporu mimoprodukčních funkcí

26.11.2001 17:42 | PRAHA (ČIA)
Zvýšení sazeb takzvaných vyrovnávacích příspěvků pro méně příznivé oblasti, zpřesnění pravidel pro zalesňování pozemků a převod části půdy do kategorie méně příznivých oblastí jsou předmětem změny Nařízení vlády č. 505/2000 Sb., o podpoře mimoprodukčních funkcí zemědělství, které dnes odsouhlasila vláda na návrh ministerstva zemědělství. V rozhovoru pro ČIA to potvrdil Hugo Roldán z tiskového odboru ministerstva.
 

Podle přijaté novely by mohla například stoupnout podpora znevýhodněných oblastí o 100 až 200 korun na hektar. Opatření také upřednostňuje zalesňování zemědělských pozemků především v oblastech s obtížně využitelnou půdou k intenzivnímu zemědělství a zvyšuje podíl plochy méně příznivých oblastí ze současných 59,45 procenta území ČR na 60,24 procenta.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist