https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-se-bude-zabyvat-vyzkumem-strelnymi-zbranemi-a-volbami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda se bude zabývat výzkumem, střelnými zbraněmi a volbami

13.6.2001 08:20 | PRAHA (ČIA)
Návrh zákona o výzkumu a vývoji, který předkládají společně místopředseda vlády Pavel Rychetský a ministr školství, mládeže a tělovýchovy Eduard Zeman, návrh zákona o zbraních a střelivu z dílny ministerstva vnitra a návrhy zákonů o volbách do Parlamentu České republiky i do místních zastupitelstev, které vypracoval rovněž ministr vnitra Stanislav Gross, budou hlavními body dnešního jednání vlády. To se uskuteční v Praze na Úřadu vlády.
 

Podle předběžného programu by dnes ministři měli jednat rovněž o návrhu novely zákona o regulaci reklamy, který předkládá ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr, o návrhu novely zákona o Českém rozhlasu z pera ministra kultury Pavla Dostála a o novele zákona o České národní bance, předkládané guvernérem ČNB Zdeňkem Tůmou.

Ministr spravedlnosti Jaroslav Bureš se bude snažit ve vládě prosadit novelu trestního zákona, ministr dopravy a spojů Jaromír Schling se o totéž pokusí v případě návrhu novely zákona o pozemních komunikacích. Ministr financí Jiří Rusnok bude před ostatními ministry obhajovat svůj návrh novely zákona o rozpočtovém určení daní. S tím souvisí i návrh zastupitelstva Pardubického kraje na vydání novely zákona o rozpočtovém určení daní, kterým by se měla dnes vláda rovněž zabývat.

Na programu jednání vlády je i několik poslaneckých návrhů. Poslanci Tomáš Zajíček, Jiří Vlach a Miroslav Kalousek navrhují vydání zákona o Národním parku Šumava , poslanci v čele s Miroslavem Máčem navrhují totéž. Vláda by se měla dnes zabývat rovněž Střednědobou strategií sektoru dopravy, telekomunikací a poštovních služeb, zprávou o postupu dopracování souboru dílčích koncepcí k reformě veřejné správy a analytickou studií zaměřenou na rozdělení kompetencí v oblasti bytové politiky mezi centrální úrovní veřejné správy, kraji a obcemi.

Ministři by měli dnes rovněž přijmout opatření k řešení finanční situace společnosti ČKD Praha Holding, projednat návrh zprávy o pokroku dosaženém při naplňování závěrů Společného (ČR-EU) zhodnocení politiky zaměstnanosti, návrh na sjednání dohody mezi vládou České republiky a vládou Slovenské republiky o vnitrozemské plavbě a návrh dalšího postupu privatizace akciových podílů ve společnostech Unipetrol a Nová huť.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist