https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlada-vytypovala-strategicke-prumyslove-zony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vláda vytypovala strategické průmyslové zóny

29.5.2002 21:48 | ČÁSLAV (ČIA)
Vymezení priorit a deklarování podpory konkrétním průmyslovým zónám schválila dnes v Čáslavi na svém výjezdovém zasedání česká vláda. Jak uvedl ministr obchodu a průmyslu Miroslav Grégr, jednalo se o vybudování strategických průmyslových zón, které by měly vzniknout na nevyužitých průmyslových prostorech, které potřebují regeneraci, ve stávajících průmyslových zónách a rovněž o budoucích nových zónách, které by byly budovány na přání konkrétních klientů.
 

Ministr Grégr doplnil, že vláda se dnes rozhodla podpořit vznik průmyslových v bývalém vojenském letišti v Žatci a v zónách v Chebu - Nových Dvorech a Nošovicích. O konkrétních finančních prostředcích však vláda podle Grégra nejednala.

"Základním cílem schváleného materiálu je podpořit výstavbu průmyslových zón určených pro strategického investora, a to v nejvíce postižených regionech, tedy v severozápadních Čechách a v moravskoslezském regionu," řekl Grégr. Jak dodal, vzhledem k různým stádiím rozpracovanosti nelze zatím určit, kolik bude v projektech státem proinvestováno.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist