https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vlaky-cd-se-od-prosince-vice-zapoji-do-mestske-dopravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vlaky ČD se od prosince více zapojí do městské dopravy

29.8.2003 20:09 | PRAHA (ČIA)
S koncem prázdnin a zářijovou změnou vedení některých linek Pražské integrované dopravy (PID) v Praze a okolí zatím nedojde ke změnám v železniční dopravě na území hlavního města a Středočeského kraje. Větší zapojení železnice do městské a příměstské dopravy se ale připravuje k prosincové změně jízdního řádu. Rozšířit by se měl také počet tratí s plnou integrací, na kterých platí také přestupní jízdenky PID pro jednotlivou jízdu. ČIA to dnes řekl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.
 

Podle jeho slov se od prosince plánuje větší rozšíření nabídky především na trase Radotín - Smíchov - Hlavní nádraží. "Obyvatelé obcí a městských částí na jihozápadě Prahy se tak rychleji a pohodlněji dostanou až do centra Prahy," zdůraznil mluvčí. Posílena bude také doprava ve východní části města a v přilehlé části Středočeského kraje.

Připravuje se také rozšíření tratí s plnou integrací s možností využití přestupních jízdenek PID pro jednotlivou jízdu. K současným tratím by měla přibýt jako další trať z Prahy Masarykova nádraží přes Roztoky u Prahy do Kralup


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist