https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vodarenska-skupina-awg-rozsiruje-pusobeni-na-ceskem-trhu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vodárenská skupina AWG rozšiřuje působení na českém trhu

11.12.2001 15:03 | PRAHA (ČIA)
Posílit postavení na českém trhu vstupem dalšího svého člena, společnosti Purac, se rozhodla britská vodárenská skupina AWG, která se zabývá zejména čištěním a úpravou vody pro města a průmyslové podniky. ČIA o tom informovala tisková mluvčí AWG pro Českou republiku Jitka Novotná.
 

Dodala, že Česká republika je pro AWG strategickou zájmovou zemí. "V současné době se Purac CZ podílí na výstavbě čistírny odpadních vod Teplice-Bystřany, která je projektována pro 110 tisíc obyvatel. Samozřejmě máme v ČR širší rozvojové plány a připravujeme další projekty," uvedl k tomu ředitel Purac CZ Petr Hellmich.

Purac má v současnosti 500 zaměstnanců a je jednou z největších společností svého druhu na světě. Společnost navrhuje a dodává strojní technologie, především čistírenské a úpravárenské stavby na klíč. Využívá vlastní patentované technologie, například biologickou aktivaci Kaldnes.

Skupina AWG v současnosti drží majoritní podíly ve společnostech Vodovody a kanalizace Jižní Čechy, Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava a Vodovody a kanalizace Beroun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist