https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vodarna-plzen-investovala-behem-ctyr-let-78-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vodárna Plzeň investovala během čtyř let 78 milionů korun

13.12.2002 13:33 | PLZEŇ (ČIA)
Celkem 102,8 milionu korun investuje do poloviny roku 2004 na základě smluvního závazku z roku 1999 akciová společnost Vodárna Plzeň. Ke konci letošního roku bude z celkové částky proinvestováno 78 milionů korun. V příštím roce počítá společnost s investicí do rozvoje vodohospodářské infrastruktury Plzně ve výši 15 milionů korun, dalších 12 milionů korun je určeno na rozvoj společnosti a pět milionů představuje výplata dividend. Dnes to pro ČIA uvedla tisková mluvčí Vodárny Plzeň Naďa Popová.
 

Jak Popová dále řekla, o podrobném plánu investičních akcí rozhoduje každoročně komise složená ze zástupců města Plzně a Vodárny Plzeň. V rámci smluvního závazku byla od roku 1999 realizována řada akcí. Největší objem investic si vyžádala dešťová zdrž pro čistírnu odpadních vod Plzeň v hodnotě téměř 40 milionů korun, část vodovodního přivaděče pro sídliště Vinice za 15 milionů korun, chemické hospodářství na čistírně odpadních vod, dispečink vodovodní sítě a aktualizace dispečinku úpravny vody.

Hospodářský výsledek Vodárny Plzeň dosáhl v prvním pololetí letošního roku 18,95 milionu korun. Společnost měla na konci června letošního roku 419 zaměstnanců. Majoritním vlastníkem je s 98,3 procenta společnost CTSE, a. s., ze skupiny Vivendi Waters, 1,7 procenta drží město Plzeň.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist