https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vodarny-kladno-melnik-zvysuji-ceny-vodneho-a-stocneho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vodárny Kladno Mělník zvyšují ceny vodného a stočného

20.12.2001 16:50 | KLADNO (ČIA)
Vyšší poplatky za vodné a stočné od prvního ledna příštího roku zaplatí obyvatelé z kladenského a mělnického regionu, kteří využívají služeb společnosti Vodárny Kladno Mělník (VKM). Sazba za jeden metr krychlový byla stanovena na jednadvacet korun u pitné a užitkové vody, pro odkanalizovanou vodu činí poplatek patnáct korun a sedmdesát pět haléřů.
 

"Průměrná spotřeba vody na jednoho obyvatele v tomto regionu je devětaosmdesát litrů, tedy bezmála tři koruny třicet za den," uvádí se v prohlášení VKM, podle kterého by měly měsíční náklady vystoupit na osmadevadesát korun.

Poprvé byly zrušeny cenové rozdíly pro podnikatelskou a soukromou sféru, když se tohoto souladu snažili představitelé VKM docílit postupnými kroky minulých pět let. "Věnujeme velkou pozornost nákladům na provoz firmy, snižujeme počty zaměstnanců a odstavujeme méně kvalitní a efektivní zdroje. Rozsah provozovaného majetku však stále stoupá, navíc se zvyšují ceny a náklady u řady vstupů," doplnilo vedení VKM, podle kterého největší podíl nákladů připadá na provozování čistíren odpadních vod.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist