https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vodovody-a-kanalizace-havlickuv-brod-zvysuji-ceny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod zvyšují ceny

7.3.2001 12:25 | HAVLÍČKŮV BROD (ČIA)
O úpravě cen vodného a stočného pro všechny odběratele od 1. dubna letošního roku rozhodlo na svém posledním zasedání představenstvo akciové společnosti Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod. ČIA o tom informoval předseda představenstva Josef Maleček.
 

Cena vodného byla stanovena na 21,09 korun (včetně DPH) za metr krychlový odebrané vody a cena stočného na 13,29 korun (včetně DPH) za metr krychlový odvedené vody. Tato cenová úprava představuje navýšení o 3,87 procenta, což je pod úrovní celkové oficiální inflace dosažené v loňském roce. V porovnání s ostatními vodohospodářskými společnostmi lze konstatovat, že výsledná cena se v rámci České republiky pohybuje v nižším průměru.

Společnost zásobuje 67 procent obyvatel a obhospodařuje téměř 50 procent kanalizační sítě okresu. Představenstvo společnosti tvoří už od roku 1999 výhradně představitelé samosprávy. Největšími akcionáři jsou právě města a obce, která mají v držení 85 procent šestisetmilionového majetku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist