https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/volkswagen-spousti-v-britanii-program-srotovneho-pro-naftove-vozy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Volkswagen spouští v Británii program šrotovného pro naftové vozy

4.9.2017 01:00 | LONDÝN (ČTK)
Německá automobilka Volkswagen spouští v Británii nový program šrotovného pro naftové vozy. Zákazníkům nabízí slevu až 6000 liber (zhruba 195.000 Kč), pokud při koupi nového automobilu odevzdají svůj starý naftový vůz. / ilustrační foto
Německá automobilka Volkswagen spouští v Británii nový program šrotovného pro naftové vozy. Zákazníkům nabízí slevu až 6000 liber (zhruba 195.000 Kč), pokud při koupi nového automobilu odevzdají svůj starý naftový vůz. / ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Německá automobilka Volkswagen spouští v Británii nový program šrotovného pro naftové vozy. Zákazníkům nabízí slevu až 6000 liber (zhruba 195.000 Kč), pokud při koupi nového automobilu odevzdají svůj starý naftový vůz. Programu se budou účastnit všechny značky skupiny Volkswagen prodávané v Británii, včetně české značky Škoda. Informoval o tom včera server BBC na svých internetových stránkách.
 

Podobný program již Volkswagen minulý měsíc spustil v Německu, kde za starý naftový vůz nabídl zákazníkům slevu až 10.000 eur (zhruba 270.000 Kč). Mluvčí Škody Auto při té příležitosti nevyloučil, že se podobná akce později rozšíří i na další trhy, včetně toho českého.

Naftové automobily se dostaly do centra pozornosti kvůli aféře Volkswagenu kolem manipulací s testy emisí oxidů dusíku. Volkswagen v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že software umožňující manipulovat s testy nainstaloval do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě. Skandál se týká i zhruba 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

Různé formy šrotovného již v Británii zavedly také další automobilky, včetně značek BMW, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz a Vauxhall, upozorňuje server BBC. Japonská Toyota v pátek oznámila, že v Británii zákazníkům při koupi nového auta poskytne výměnou za starý vůz slevu až 4000 liber (zhruba 130.000 Kč).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist