https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/volkswagen-v-cine-predstavil-dva-modely-elektrickeho-suv
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Volkswagen v Číně představil dva modely elektrického SUV

4.11.2020 00:45 | PEKING (ČTK)
Model ID.4 CROZZ vyrábí společný podnik Volkswagenu a čínské automobilky FAW Group.
Model ID.4 CROZZ vyrábí společný podnik Volkswagenu a čínské automobilky FAW Group.
Foto | Matti Blume / Wikimedia Commons
Německá automobilka Volkswagen v Číně představila dva modely sportovně užitkového (SUV) elektromobilu řady ID.4. Chce na největším automobilovém trhu světa soupeřit s americkým výrobcem elektromobilů Tesla, napsala agentura Reuters.
 

Model ID.4 CROZZ vyrábí společný podnik Volkswagenu a čínské automobilky FAW Group. Model ID.4 X vyšel ze společného podniku německého výrobce a tamní partnerské automobilky SAIC Motor. Oba zmínění čínští partneři patří mezi čtyři největší čínské automobilky.

Volkswagen tak vstupuje na čínský trh s elektrickými vozy, kde bude soutěžit s automobilkami Tesla a Nio, jež sídlí v Šanghaji.

Německý koncern neoznámil základní cenu představených elektrických SUV, která jsou větší než sedan Model 3, který zde vyrábí a prodává Tesla. Skupina nicméně uvedla, že po odečtení vládní podpory pro elektrická vozidla bude nižší než 250 000 jüanů (necelých 860 000 Kč). Základní cena Modelu 3 nyní v Číně činí 249 900 jüanů.

Modely ID.4 budou mít dojezd přes 400 kilometrů a software se bude aktualizovat na dálku, informovalo vedení automobilky během prezentace. Šéf čínské divize firmy Stephan Wöllenstein uvedl, že Volkswagen do roku 2023 v zemi představí osm elektrických vozů rodiny ID.

Tamní vláda v pondělí zveřejnila odhad, že podíl vozů na elektrický, hybridní a vodíkový pohon z nových prodaných aut stoupne v Číně do roku 2025 na pětinu z nynějších pěti procent.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist