https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/votice-chystaji-rekonstrukci-cisticky-za-vice-nez-50-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Votice chystají rekonstrukci čističky za více než 50 milionů Kč

6.8.2017 09:40 | VOTICE (ČTK)
Čistírny odpadních vody přestavují i další středočeská města.
Čistírny odpadních vody přestavují i další středočeská města.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Votice na Benešovsku chystají rekonstrukci čistírny odpadních vod, díky níž se zvýší kapacita tohoto zařízení. Práce si vyžádají přes 50 milionů korun, město na akci získalo příslib dotace od Státního fondu životního prostředí, řekl starosta Jiří Slavík (TOP 09).
 

"Intenzifikace čističky odpadních vod je pro město klíčová. V současné chvíli jsme úplně na hraně kapacity a v podstatě by se zastavila výstavba a město by se nemohlo vůbec rozvíjet, pokud by se to neudělalo," uvedl starosta. Ve městě nyní žije kolem 4500 lidí, nová kapacita čističky by měla vystačit pro 10.000 obyvatel.

Město podle Slavíka akci připravuje tři roky, začít s rekonstrukcí by chtělo co nejdříve. Záležet bude na tom, jak rychle se podaří vybrat zhotovitele. "Buď se práce zahájí ještě letos na podzim, nebo až na jaře. Ale byli bychom raději, kdyby přípravné práce začaly už na podzim," dodal Slavík.

Čistírny odpadních vody přestavují i další středočeská města. Stejné rozhodnutí jako ve Voticích učinili například ve Slaném na Kladensku, kde má na podzim začít rekonstrukce čističky za téměř 110 milionů korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist