https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vsechny-vozy-jaguar-budou-mit-od-roku-2020-i-ekologickou-variantu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Všechny vozy Jaguar budou mít od roku 2020 i ekologickou variantu

7.9.2017 10:10 | PRAHA (ČTK)
Všechny nové osobní automobily Jaguar Land Rover (JLR) budou od roku 2020 dostupné i v elektrické nebo hybridní verzi.
Všechny nové osobní automobily Jaguar Land Rover (JLR) budou od roku 2020 dostupné i v elektrické nebo hybridní verzi.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Jaguar
Všechny nové osobní automobily Jaguar Land Rover (JLR) budou od roku 2020 dostupné i v elektrické nebo hybridní verzi. Největší britská automobilka, kterou vlastní indická společnost Tata Motors, už loni oznámila, že na rok 2020 připravuje výrobu ekologických variant poloviny nových osobních vozů. Nyní své plány zásadně rozšířila, uvedla dnes agentura Reuters.
 

Británie letos v červenci oznámila, že od roku 2040 zakáže prodej nových automobilů s benzinovým a naftovým motorem. Poptávka po autech na elektrický pohon už se přitom poměrně rychle zvyšuje. Šéf společnosti Ralf Speth ale zdůraznil, že Británie si musí na příliv elektromobilů zejména připravit infrastrukturu a vybudovat síť nabíjecích stanic.

Společnost JLR, která vloni představila koncept svého prvního elektrického modelu, hodlá v příštích letech vyrábět elektromobily v celé své výrobní škále, a to jak plně elektrické, tak hybridní.

Na loňské produkci 1,7 milionu osobních automobilů vyrobených v Británii se společnost JLR podílela 550.000 vozy a na domácí půdě by ráda vyráběla také elektromobily. To ale záleží na řadě faktorů včetně vládní podpory. První vůz na elektrický pohon I-PACE bude firma vyrábět v Rakousku, na trh ho chce uvést příští rok. Speth poznamenal, že 40 procent komponentů pro výrobu firmy dodávají firmy z pevninské Evropy.

Automobilka také pracuje na elektrické verzi klasického vozu Jaguar E, neboli E-type Zero. Ten bude ale představen jen jako koncept, na trh se nedostane.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist