https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vsetin-poridil-kvuli-lepsi-peci-o-mestskou-zelen-zavlazovaci-vaky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vsetín pořídil kvůli lepší péči o městskou zeleň zavlažovací vaky

26.5.2020 00:11 | VSETÍN (ČTK)
Město pravidelně udržuje více než 77 hektarů městské zeleně. / Ilustrační foto
Město pravidelně udržuje více než 77 hektarů městské zeleně. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Vsetín pořídil kvůli lepší péči o městskou zeleň zavlažovací vaky, které v době sucha zajistí dodávku vody do kořenového systému. Pracovníci technických služeb jich dosud instalovali 30, dalších 30 plánují koupit, sdělila minulý týden mluvčí radnice Jana Raszková.
 

"Další dobrou zprávou je i to, že byl pořízen stroj na ekologické hubení plevele horkou párou," uvedl místostarosta Pavel Bartoň (ANO). Novinkou je také 12 barevných květináčů na náměstí Svobody, které budou osazeny trvalkami a letničkami.

"Technické služby letos připravily pro zkrášlení města mimo jiné dva nové letničkové záhony z přímého výsevu v Panské zahradě a na Svárově, nové trvalky, celkem 500 kusů, byly také vysázeny mimo jiné na Dolním náměstí, ve Smetanově ulici a v ulici Josefa Sousedíka," uvedla mluvčí.

Město pravidelně udržuje více než 77 hektarů městské zeleně. O sečení trávníků se starají technické služby, na některá místa je najímána externí firma. Frekvence sečení se mění v závislosti na počasí a výšce travního porostu. "V letošním roce budeme opět reflektovat aktuální počasí, výšku travního porostu a také jeho umístění a funkci. Z důvodů minimalizace šíření plevelných druhů se městská zeleň musí sekat minimálně dvakrát ročně," uvedl Bartoň.

Nejintenzivněji se opět budou zkracovat trávníky v centru města a v Panské zahradě, zejména kvůli kulturním a sportovním akcím. "Sídliště se zpravidla sečou čtyřikrát ročně v závislosti na vzrůstu trávy, vlhkosti půdy a počasí. Na svazích se seče minimálně dvakrát ročně. "Na vytipovaných územích budou ponechány květnaté ostrůvky," uvedla mluvčí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist