https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyhlaska-o-pecivu-se-nemeni-pribude-metodicky-pokyn
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vyhláška o pečivu se nemění, přibude metodický pokyn

4.12.2002 16:06 | PRAHA (ČIA)
Kleště na odebírání pečiva bude podle nového výkladu vyhlášky ministerstva zdravotnictví, na kterém spolupracovalo se Svazem obchodníků ČR, povinen poskytnout každý obchodník, který nebude pečivo balit. Na dnešní tiskové konferenci o tom informovala prezidentka Svazu obchodníků Helena Pískovská.
 

"S ministerstvem zdravotnictví jsme se dohodli, že společně vypracujeme metodický podklad, podle kterého se budou od začátku příštího roku řídit nejen obchodníci, ale také Česká zemědělská a potravinářská inspekce," řekla dnes Pískovská. Na základě této dohody vznikne do konce roku výklad vyhlášky, ve kterém budou obsažena doporučení, podle kterých se mají obchodníci a Česká zemědělská a potravinářská inspekce řídit. "Vyhlášku ministerstvo zdravotnictví měnit nebude, ale výklad na kterém se dohodnem bude závazný jak pro obchodníky, tak pro inspekci. Spotřebitelé budou mít pro nákup pečiva k dispozici buď kleště v dostatečně čistém a hygienickém stavu, nebo rukavice na jedno použití," dodala Pískovská.

Po přijetí "koblihové" vyhlášky se zdvihla vlna nevole jak u obchodníků, kteří prodávají pečivo, tak u spotřebitelů, kteří odmítali nakupovat například balené koblihy nebo chléb. Ministerstvo zdravotnictví se s Českou zemědělskou a potravinářskou inspekcí dohodlo na pozdržení kontrol do 1. ledna 2003, než se situace vyjasní. V současné době spolupracuje ministerstvo zdravotnictví se Svazem obchodníků na pokynu, který by měl situaci vyjasnit.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist