https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyhlaska-o-znaceni-masa-stala-sefa-zpracovatelu-funkci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vyhláška o značení masa stála šéfa zpracovatelů funkci

14.9.2001 11:48 | BRNO (ČIA)
Z funkce předsedy Svazu zpracovatelů masa ČR odstoupil včera Ladislav Steinhauser, ředitel stejnojmenné firmy v Tišnově u Brna. Potvrdil to dnes v rozhovoru pro ČIA. Steinhauser zároveň připustil, že jedním z důvodů pro jeho odstoupení byla také novelizace vyhlášky 326 k potravinovému zákonu stanovující od října letošního roku masokombinátům povinnost označovat hovězí maso. Vyhláška přitom vyšla ve středu 12. září oficiálně ve Sbírce zákonů.
 

Její znění odmítl Steinhauser komentovat a vyjadřovat se zatím nechce ani k situaci uvnitř tuzemského svazu zpracovatelů. Naznačil pouze, že ve svazu proti sobě stojí dvě skupiny subjektů, z nichž jedna povinnost označovat maso pro spotřebitele podporuje, druhé skupině ale vyhovují dosavadní "staré pořádky". "Věřím, že mé odstoupení situaci ve svazu uklidní a svaz to posílí," domnívá se Steinhauser. Vedením svazu je podle jeho údajů pověřen člen představenstva Miroslav Šolc.

Steinhauser patřil k zastáncům nové vyhlášky a především jeho zásluhou se stal v posledním roce svaz věrohodným reprezentantem masozpracujícího průmyslu v médiích.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist