https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vymena-armatur-v-1-bloku-se-na-rozpoctu-temelina-neprojevi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výměna armatur v 1. bloku se na rozpočtu Temelína neprojeví

12.2.2002 14:13 | PRAHA (ČIA)
Výměna dodavatele armatur pro sekundární okruh 1. bloku Jaderné elektrárny Temelín (JETE) se nijak nepodepíše na plánovaném rozpočtu výstavby a zprovoznění elektrárny. ČIA to dnes sdělil tiskový mluvčí provozovatele JETE, společnosti ČEZ, Ladislav Kříž.
 

"Ve smlouvě s novým dodavatelem je zachována fixní cena, nic se tedy nemění," prohlásil Kříž. K výměně dodavatele musel ČEZ sáhnout poté, co se funkce původních armatur ukázala jako nedostatečná, což způsobilo dokonce několikadenní výpadek celého bloku. Jména společností, které obě sídlí v sousedním Německu, odmítá provozovatel JETE zveřejňovat.

Nový dodavatel by měl elektrárně poskytnout funkční zařízení nejpozději do 15. března tohoto roku. Poté by mohly být provedeny odložené dynamické testy 1. bloku, které jsou klíčové pro dokončení etapy zkoušek na 100 procentech výkonu reaktoru. Zahájení zkušebního provozu očekávají pracovníci JETE začátkem měsíce dubna, což představuje minimálně dvouměsíční zpoždění oproti vládnímu termínu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist