https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vysilac-bude-mit-zpozdeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vysílač bude mít zpoždění

9.12.2001 11:00 | BRNO (ČIA)
Teprve na jaře příštího roku začnou stavět České radiokomunikace (ČeR) nový televizní vysílač za několik desítek milionů korun v brněnské oboře Holedná. Podle ředitele jihomoravského závodu ČeR Dušana Marka se stavba oddálila kvůli protestům lesníků. Těm se nelíbilo původně plánované místo, vysílač se po dohodě s nimi nakonec bude stavět o několik metrů dál.
 

"Zatím je celá věc ve stadiu přípravy. Po výhradách lesníků jsme museli nechat přepracovat projekt, v současné době už ale probíhá územní řízení," uvedl ředitel, podle něhož si obyvatelé jihomoravské metropole budou muset na signál z nového vysílače ještě zhruba rok počkat. Starý vysílač v blízkosti obytných domů v Barvičově ulici bude po dokončení nového vysílacího zařízení zrušen.

Podle původního záměru měl vysílač na Hobrtenkách sloužit také jako rozhledna, po vynucených změnách to bude pouze sto čtyřicet metrů vysoký stožár s anténami a malý objekt s nejnutnějším zázemím.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist