https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyskov-zvysi-pocet-kontejneru-na-trideny-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vyškov zvýší počet kontejnerů na tříděný odpad

3.7.2018 00:21 | VYŠKOV (ČTK)
Vyškov se v některých místech potýká s nepořádkem kvůli nedostatečnému počtu kontejnerů na plasty a papír. / Ilustrační foto
Vyškov se v některých místech potýká s nepořádkem kvůli nedostatečnému počtu kontejnerů na plasty a papír. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Vyškov se v některých místech potýká s nepořádkem kvůli nedostatečnému počtu kontejnerů na plasty a papír. Město proto počet kontejnerů od července zvýší o několik desítek. Zřídí i speciální úklidovou četu, která bude tzv. separační hnízda pravidelně objíždět. Na tiskové konferenci v tomto týdnu to uvedl místostarosta města Karel Jurka (ODS).
 

Vyškov podle místostarosty stav separačních hnízd dlouhodobě sleduje. "Množství odpadu obecně se v poslední době zvýšilo. Na jedné straně platí, že mnozí lidé jsou stále velmi neukáznění a odpad nechávají vedle kontejnerů, na druhé straně se ale ukázalo, že jsou místa, kde počet kontejnerů jednoduše nestačí," uvedl Jurka.

Město proto počínaje červencem přidá kontejnery do nejvíce přetížených lokalit, půjde o 11 kontejnerů na plasty a 21 na papír. Celkem tak bude v ulicích města ve 117 separačních hnízdech 116 kontejnerů na bílé sklo, stejný počet na barevné sklo, 140 kontejnerů na papír a stejné množství kontejnerů na plasty.

Nebude to jediná změna. Separační hnízda dosud obcházel jediný pracovník, nemohl však uklidit vše, navíc do lokalit nechodil denně. Město proto zřídí úklidovou četu, která bude vybavena i multikárou, četa také bude separační hnízda objíždět pravidelně. "Věříme, že i tento krok pomůže," uvedl vedoucí odboru životního prostředí Jiří Kutálek.

Změny v systému separování odpadu město vyjdou zhruba na půl milionu korun ročně. Jurka uvedl, že je jen na lidech, jak bude okolí kolem kontejnerů vypadat. Připomněl, že lepenkové krabice je nutné rozkládat, plastové lahve zase sešlápnout, aby zbytečně nezabíraly místo. Objemný odpad je třeba odvézt do sběrného dvora, ne jej odložit u kontejneru.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist