https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyskovsky-zoopark-planuje-rozsireni-o-mongolskou-step
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vyškovský zoopark plánuje rozšíření o mongolskou step

15.7.2016 12:32 | VYŠKOV (ČTK)
Rozšíření o mongolskou step plánuje vyškovský zoopark, využil by na to dosavadní zázemí pro výběh koní a oslů. Prodlouží se tím i trasy pro návštěvníky, řekla dnes investiční referentka zařízení Dagmar Nepeřená.
 

Zoopark je domovem přibližně 750 zvířat. Specializuje se na původní druhy domácích a hospodářských zvířat, návštěvníci v něm však najdou i ta, která patří k ohroženým druhům.

"Chováme například i jaky nebo dvouhrbé velbloudy, které bychom do mongolské stepi umístili," uvedla Nepeřená. Step by měla vzniknout z bývalé školní zahrady, kterou má zoopark ve správě a využívá ji jako zázemí. V plánu je vybudování i mongolské jurty. "Umístili bychom do ní tradiční mongolské předměty, návštěvníci se zaposlouchají i do tamní tradiční hudby," řekla Nepeřená.

Kdy přesně k rozšíření dojde, ale zatím není jasné. Podle Nepeřené je nyní prioritou chystaný pavilon Austrálie, jehož hrubá stavba je v plánu na podzim.

Zoopark Vyškov byl na malé ploše otevřený ještě jako Koutek živé přírody v srpnu 1965. V osmdesátých letech se stal zimovištěm cirkusových zvířat, na zoo byl koutek přebudovaný v roce 1991. Před deseti lety se zoopark propojil s dinoparkem, který prezentuje asi 50 částečně pohyblivých soch prehistorických ještěrů. Obě zařízení navštíví ročně kolem 170.000 lidí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist