https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vysocina-ziska-4357-milionu-korun-z-programu-ispa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vysočina získá 435,7 milionu korun z programu ISPA

28.1.2003 14:38 | VYSOČINA (ČIA)
Dotaci ve výši 435,7 milionu korun dostane z programu Evropské unie ISPA kraj Vysočina. Finanční prostředky jsou určeny sedmi městům Vysočiny na opravu kanalizačních sítí a čistíren odpadních vod. Finance získala Vysočina v rámci projektu Ochrana vod v povodí řeky Dyje společně s Jihomoravským krajem. Ten získal z programu ISPA 566 milionů korun. ČIA to dnes potvrdil jednatel Svazu vodovodů a kanalizací měst a obcí (Svaz VKMO) a třebíčský starosta Miloš Mašek.
 

Peníze z programu ISPA pokryjí kolem 68 procent nákladů na každé investiční akci. "Další finance na opravy sítí a čistíren budou muset obce získat prostřednictvím fondu životní prostředí a zbytek uhradit z vlastních rozpočtů nebo formou půjček," řekl Mašek. Dotace jsou ve všech případech určeny pro obce s větším počtem obyvatel. Opravy by pak měly být realizovány nejpozději do konce roku 2005.

Z celkové částky 435,7 milionu korun pro Vysočinu obdrží Třebíč na kompletní rekonstrukci kanalizační sítě 60,4 milionu korun. Na opravy čistíren odpadních vod získala radnice v Moravských Budějovicích 49,9 miliardy korun, Nové Město na Moravě 83 milionu korun, Bystřice nad Pernštejnem 80,2 milionu korun, Náměšť nad Oslavou 74,8 milionu korun, Jaroměřice nad Rokytnou 42,5 milionu korun a Jemnice 45 milionu korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist