https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystava-o-praze-1-vzbudila-zajem-navstevniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstava o Praze 1 vzbudila zájem návštěvníků

6.11.2000 15:05 | PRAHA (ČIA)
Výstava "Budoucnost a přítomnost Prahy 1", kterou již počtvrté zorganizovala Městská část Praha 1, skončila v neděli 5. listopadu. Čtyřdenní výstavu projektů Městské části Praha 1 a soukromých investorů v oblasti nové výstavby a rekonstrukcí, dopravy a parkování a dalších témat souvisejících s rozvojem centra města přišlo do výstavního stanu na Můstku prohlédnout bezmála 5,5 tisíce návštěvníků.
 

Značnou odezvu mezi návštěvníky vyvolal také doprovodný program výstavy. Z celkem tří besed čelných představitelů radnice Prahy 1 a odborníků z řad architektů s veřejností si získala největší zájem nedělní diskuse věnovaná dopravě v Pražské památkové rezervaci. Výměnu názorů vyprovokovala především tématika návratu tramvají na Václavské náměstí, budoucnost Severojižní magistrály, budování podzemních garáží a parkování v centru.

V anketě návštěvníků se rozhodovalo o nejzdařilejších rekonstrukcích a nových stavbách posledního roku. S kladným ohlasem se setkala rekonstrukce Valdštejnské jízdárny, kostel sv. Anny a Dům fotografie v Haštalské ulici, z nových projektů návštěvníci pozitivně hodnotí Starou celnici a novostavbu ateliéru fotografa Josefa Sudka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist